Main Logo

Aanvraag voor windturbine goedgekeurd

Fantastisch nieuws! We delen graag mee dat onze aanvraag voor de installatie van een windturbine op het terrein in Tongeren-Oost is goedgekeurd. Deze positieve ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal op weg naar duurzame energieopwekking en draagt bij aan de groene ambities van Lecoque Eggs en de bredere gemeenschap.

 

 

Met een indrukwekkende tiphoogte van 200 meter en een rotor van 117 meter zal deze turbine binnenkort daadwerkelijk bijdragen aan de energievoorziening. Deze fysieke specificaties optimaliseren de efficiëntie van de turbine, waardoor we 90% van onze eigen energievoorziening volledig groen kleuren. Dit draagt niet alleen bij aan het stroomonderhoud van 5.000 huishoudens, maar ook aan het aanzienlijk verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Met deze goedkeuring start Lecoque Eggs aan een boeiend bouwverhaal: eerst zal de fundering worden gelegd, waarna de toren wordt opgericht. Vervolgens worden de rotor en de bladen gemonteerd. Tijdens deze bouwwerkzaamheden kan de omgeving enige mate van bouwactiviteit en transport van materialen verwachten. 

Naast deze spannende ontwikkeling blijft Lecoque Eggs zich inzetten voor duurzaamheid op diverse fronten. In 2011 namen we aanzienlijke stappen om de ecologische impact van onze koelingsinstallaties te verminderen. In antwoord op regelgeving betreffende het gebruik van HCFK's hebben we besloten onze verouderde koelinstallaties systematisch te vervangen door nieuwe systemen op basis van ammoniak. Samen met onze geavanceerde waterzuiveringsinstallatie maken we zo stilaan onze inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen compleet.

Andere artikels

4 Nieuwe robots bij lecoque eggs

Lecoque eggs installeerde 4 nieuwe robots in de productielijn van hardgekookte en gepelde eieren.

De nieuwe generatie Lecoque treedt toe tot het familiebedrijf

Lecoque eggs breidt haar assortiment versneden en versnipperde hardgekookte gepelde eieren uit.

Lecoque eggs investeerde in een nieuwe milieuvriendelijke koelinstallatie

In 2011 hebben wij bij Lecoque beslist om de oude koelinstallaties stelselmatig te gaan vervangen naar nieuwe systemen op basis van ammoniak.

Lecoque eggs investeerde in een waterzuiveringsinstallatie

Lecoque eggs investeerde in een waterzuiveringsinstallatie om hun afvalwater te kunnen recupereren.

Nieuwe handige verpakking voor versneden en versnipperde eieren

Lecoque eggs breidt haar assortiment versneden en versnipperde hardgekookte gepelde eieren uit. 

Laatste nieuws
Aanvraag voor windturbine goedgekeurd.

We delen graag mee dat onze aanvraag voor de installatie van een windturbine op het terrein in Tongeren-Oost is goedgekeurd. 

Contact

Eierhoeve Lecoque NV
Heersterveldweg 12
3700 Tongeren

T +32(0)12 39 83 30
F +32(0)12 39 35 14
BTW : BE 0464.480.144