Main Logo

Lecoque eggs investeerde in een nieuwe milieuvriendelijke koelinstallatie

Ten gevolge van de regelgeving m.b.t. het gebruik van HCFK’s die er in 2015 zat aan te komen (verbod op het bijvullen van HCFK’s werd verboden vanaf 1 januari 2015), hebben we bij Lecoque in 2011 al beslist om de oude koelinstallaties stelselmatig te gaan vervangen naar nieuwe systemen op basis van ammoniak.
Ammoniak is samen met CO2 het milieuvriendelijkste en meest gebruikte natuurlijke koelmiddel. Bijkomend is het broeikaseffect van ammoniak nul.

Oude installaties van proceskoeling (afkoelen eieren na koken) en frigo’s zijn in 2 fases vervangen van gebruik van HCFK’s naar ammoniak.
Voor de proceskoeling is de nieuwe installatie opgebouwd in 2012. Voor de frigo’s is deze vernieuwing in 2015 doorgevoerd.
Bij de installatie van de nieuwe proceskoeling is er bovendien een energie-recuperatie-systeem ingebouwd, waarbij het warmteoverschot gebruikt wordt als vloerverwarming in een opslagloods.

 

Andere artikels

4 Nieuwe robots bij lecoque eggs

Lecoque eggs installeerde 4 nieuwe robots in de productielijn van hardgekookte en gepelde eieren.

Aanvraag voor windturbine goedgekeurd

We delen graag mee dat onze aanvraag voor de installatie van een windturbine op het terrein in Tongeren-Oost is goedgekeurd.

De nieuwe generatie Lecoque treedt toe tot het familiebedrijf

Lecoque eggs breidt haar assortiment versneden en versnipperde hardgekookte gepelde eieren uit.

Laatste nieuws
Aanvraag voor windturbine goedgekeurd.

We delen graag mee dat onze aanvraag voor de installatie van een windturbine op het terrein in Tongeren-Oost is goedgekeurd. 

Contact

Eierhoeve Lecoque NV
Heersterveldweg 12
3700 Tongeren

T +32(0)12 39 83 30
F +32(0)12 39 35 14
BTW : BE 0464.480.144