Hardgekookte en gepelde eieren
Bedrijf

Ons bedrijf, onze passie

Sinds de oprichting van Lecoque eggs door Jean-Marie Lecoque en zijn echtgenote Jeannine Vanvinckenroye, is het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders in de eiproductensector in Europa en staat het garant voor producten van topkwaliteit voor industrie, groothandel en retail.

Het team van 25 werknemers zorgt er voor dat dagelijks hardgekookte gepelde eieren en een uitgebreid afgeleid gamma hiervan naar verschillende Europese afzetmarkten zoals België, Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Scandinavië vertrekken.

Met een capaciteit van 75 000 eieren per uur, behoort Lecoque eggs tot de marktleiders in de sector.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe verpakkingen en verwerkingsmethodes om op een milieu- en energiebewuste manier te produceren. Zo investeerden we in 2007 in de filtering van het koelwater waardoor het waterverbruik met 80% gereduceerd werd.In juli 2010 werd er een nieuwe productielijn geïnstalleerd om energiezuiniger te produceren.Om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen, werden op het bedrijfsdak zonnepanelen geïnstalleerd in 2011. In 2014 en in de eerste helft van 2015, werd er fors geïnvesteerd bij Lecoque eggs. Er werd een nieuwe mileiuvriendelijke koelinstallatie in gebruik genomen. De invoerlijn en de verpakkingslijn werden volledig geautomatiseerd. En zowel de stockeerruimte als de kantoorruimte werden in totaal met 1800 m² uitgebreid.

In 2015 vervoegden de dochters van de zaakvoerders, Catherine en Céline, het bedrijf. Beiden doorlopen een specifiek opleidingstraject in het bedrijf. De toekomst van Lecoque eggs is hiermee verzekerd!

Het succes van ons bedrijf is gebaseerd op de kwaliteit van de producten, het bewaren van de natuurlijke smaken, de innovaties en de investeringen die we durven aangaan, de persoonlijke contacten met de klanten en de snelle, tailormade service die wij hen bieden. Steeds trachten wij de beste en lekkerste ei-oplossingen te vinden en gaan daarbij geen uitdagingen uit de weg.